De ce prefer Grecia sau Bulgaria și nu România

2020 trebuie să fie un an ca oricare altul, deși situația de la momentul de față COVID 19, nu ne permtie să facem foarte multe lucruri. Căutând pe internet după locații frumoase în care să plecăm vara aceasta am găsit o mulțime de oferte, unele mai atrăgătoare iar altele mai puțin atrăgătoare, cum e și normal de fapt. Nu se știe încă dacă plajele din România vor fi deschise vara aceasta, dar putem spera la acest lucru.

Cu toții simțim nevoia de relaxare și de vacanță, după o bună perioadă de lucru în care ne-am încărcat cu atâtea lucruri negative și de care vrem să scăpăm cât mai repede. Cu siguranță, dacă vă planificați o vacanță din timp pentru vara 2020 vă aflați în aceeași situație ca mine, căutați în fiecare zi un loc frumos în care să vă relaxați, la plajă sau la munte. Din păcate așteptările mele au fost întrecute de o grămadă de oferte „dubioase” din partea unor hoteluri din România pentru care nu dau nume. Cu toate că nu mă așteptăm, la noi în țară sunt hoteluri pe litoral care oferă cazare și la 900 de euro pentru o singură noapte. Foarte mult până și pentru un milionar. Și atunci unii de ce se mai întreabă de ce suntem așa de rău văzuți uneori de străini și de ce oare plecăm din țară atunci când vrem să ne petrecem vacanțele?

Bulgaria sau Grecia au prețuri foarte bune pentru vacanțele din vara 2020 și nu numai, fiind principalele țări în care românii preferă să călătorească. Având în vedere și multe dintre condițiile de cazare din România, grecii sau bulgarii o duc cu mult mai bine din acest punct de vedere. Cu siguranță că virusul COVID 19 a afectat economia hotelurilor dar nu poți cere 900 de euro pentru o singură seară de cazare într-un hotel de pe litoralul românesc. Dacă facem un calcul rapid, cu 900 de euro ne ducem într-o locație străină, ne cazăm pentru o săptămână, mâncăm și vizităm locuri noi și tot ne mai rămân ceva bani pentru întors acasă.

Sunt un bun susținător a tot ceea ce înseamnă produs românesc, fiind de părere că noi putem produce mai mult decât orice țară dacă ne-am implica suficient, însă din păcate autoritățile nu oferă sprijinul necesar dezvoltării. Un exemplu bun este oferta de 900 de euro pentru care nici un străin nu ar plăti atât.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *