S-a dat legea care interzice fumatul în balcoane

Când spunem că fumatul este destul de periculos nu ar trebui să avem nici un dubiu în acest sens. Și asta pentru că la nivel global cancerul pulmonar este în creștere, având în vedere cele mai recente rapoarte realizate în acest sens. Pe lângă acest fapt ar mai trebui să amintim și cât de neplăcut este să te afli în preajma unui fumător și să inhalezi tot acel miros de tutun ieftin, pe care îl găsești în mai toate boutique-rile la colț de stradă. Un alt factor extrem de important care este afectat de această activitate nocivă este legat de nivelul ridicat a consumului de tutun la vârste foarte fragede.

De asemenea, autoritățile nu se opresc aici și aduc la cunoștința cetățenilor nenumăratele incendii provocate în urma fumatului și a acelor țigarete pe care cineva le-a lăsat sau uitat aprinse. Însă una dintre problemele care tinde să ia amploare este legată de fumatul în balcoanele apartamentelor. Știm cu toții cât de neplăcut este mirosul de tutun ce vine de la balconul vecin și îți intră în apartament pe fereastră.

Și în cele mai multe dintre cazuri nu lipsesc nici incediile. Din această cauză autoritățile din Rusia s-au hotărât să aprobe o lege prin care interzice fumatul în balconul apartamentului. Deși acest lucru nu a fost privit cu ochi buni de către fumători, această decizie a adus mult optimism și în același timp liniște pentru nefumători. Cel puțin două lucruri sunt clare, primul – nu va mai exista miros de tutun care să invadeze apartamentele oamenilor, iar cel de-al doilea – riscul de incendii va fi redus o dată cu respectarea acestei legi.

Bineînțeles acest lucru ar fi genial dacă s-ar întâmpla și în țara noastră, mai ales că foarte mulți dintre noi sunt fumători cu ani în spate de experiență în ceea ce privește fumatul. Cred că o lege de acest tip aplicată și la noi în țară ar mai tempera din neplăcerile pe care le au persoanele nefumătoare care sunt obligate să suporte mirosul de tutun. În plus și la noi incendiile au cunoscut în ultima vreme un nivel ridicat, ceea ce nu este deloc benefic pentru aparținătorii de locuințe la bloc.

Ba mai mult decât atât toate aceste conflicte nu ar fi posibile dacă ne-am respecta ceva mai mult oamenii din jur, vecinii și bineînțeles dacă ne-am respecta ceva mai mult pe noi. Dacă respectul ar fi la ordinea zilei atunci nu am mai avea nevoie de nici un fel de lege care să interzică in mod special un lucru sau o activitate, dar pană atunci o astfel de lege de interzicere a fumatului în balcoane nu ar strica nici la noi în țară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *