Achilianu

omniprezent, omniscient si omnipotent

Diverse

Ce tip de patura poti sa-ti achizitionezi?

Te-ai gandit ce poti face pe timp de iarna pentru a te bucura de cateva momente magice si relaxante? Cred ca stim cu totii si ne imaginam o mica secventa in care ne intindem intr-un loc confortabil, ne acoperim cu o patura pufoasa si calduroasa si bineinteles ne alegem cartea potrivita pentru lectura.

Bineinteles la toata aceasta scena mai putem adauga si alte elemente, dar pentru un moment cred ca ar fi mult mai bine sa ne oprim la patura. De curand am observat ca pe piata au aparut o gama variata de paturi. Ce-i drept cred ca in prezent mai toate mofturile noastre sunt satisfacute, cel putin in aceasta privinta.

Paturi numai bune de utilizat in momentele de relaxare

Nu cred ca exista vreo persoana care sa nege si care sa spuna ca nu are nevoie de relaxare. Poate doar nu sunt dornici sa impartaseasca toate aceste lucruri, dar cu siguranta momentele de rasfat sunt momentele de rasfat. Prin urmare mi-a fost la indemana sa realizez o lista cu cateva paturi interesante pe care le-ai putea utiliza si tu in momentele tale de rasfat. Iar printre aceste paturi amintim de:

  • paturile realizate dintr-un material pufos;
  • paturi calduroase realizate din lana sau bumbac;
  • paturi multicolore;
  • si bineinteles sa nu uitam de acele paturi ce in trecut erau utilizate pe post de cuverturi;

Cred ca si acum pe la sate inca se mai pastreaza aceasta traditie a paturilor realizate manual si mai cu seama a acelor paturi ce in trecut erau tesute la razboi. Cu siguranta persoanele mai in varsta isi amintesc de aceste paturi si de felul in care acestea erau realizate. Ce-i drept aceste paturi necesitau o tehnica aparte si multa indemanare si pricepere din partea celor ce le realizau. Caci nu intotdeauna in fata razboiului de tesut se aflau persoane de sex feminin.

Insa toate aceste lucruri s-au schimbat si rar mai gasesti pe cineva care sa realizeze astfel de paturi sau care sa-si aminteasca de intregul procedeu. Iar in prezent lucrurile sunt si mai simple, mai ales daca intelegem faptul ca acele paturi pufoase pe care le indragim sunt realizate dintr-un material sintetic. Si probabil ca vor exista si persoane ce nu vor fi de accord cu astfel de paturi deoarece bebelusi, in special, pot deveni alergici la ele.

Iar pentru o mamica acest lucru este foarte important, cu atat mai mult cu cat produsele recomandate pentru bebelusi sunt cele ce sunt realizate din bumbac 100%. Stiu ca multe persoane vor fi surprinse de aceste lucruri, mai ales cei ce nu cunosteau aceste detalii, dar da, pentru bebelusi este recomandat doar bumbacul.

Si asta pentru ca nu irita pielea, lasa pielea sa respire si bineinteles este un bun conductor termic, mai exact corpul se va incalzi exact atat cat ii trebuie pe timp de iarna. Iar vara bumbacul racoreste pielea, astfel incat se evita transpiratiile si mirosurile neplacute. Asadar daca ai in vedere sa achizitionezi o patura pentru momentele tale magice de relaxare ar trebui sa iei in calcul toate detaliile de mai sus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *