Achilianu

omniprezent, omniscient si omnipotent

Diverse

O nouă lege în Filipine impune tuturor elevilor să planteze 10 copaci pentru a absolvi

Iată o modalitate genială de a planta 175 de milioane de copaci în decurs de un an, mai exact tinerii elevi din Filipine sunt obligați să planteze 10 copaci dacă vor să treacă examenul de absolvire. În timp ce la noi nimănui nu îi mai pasă de pădurile patriei, în Filipine se pune foarte mult accent pe replantarea copacilor tăiați.

Pe data de 15 mai congresul filipinez a adoptat un proiect care prevede ca toți elevii din școala primară, liceu și colegiu să planteze cel puțin 10 copaci pentru a absolvi, potrivit CNN. Plantarea celor 10 copaci poate fi realizată atât în păduri cât și în mangrove, rezervații, zone urbane, situri miniere abandonate sau pe teritorii indigene. Totodată, potrivit CNN copacii trebuie să fie potriviți climatului din zona în care vor fi plantați, speciile indigene de arbori fiind preferate. Proiectul de lege poartă denumirea de „Actul de moștenire pentru mediul înconjurător din 2016” și a fost introdus mulțumită lui Gary Alejano pentru a promova „responsabilitatea intergenerațională” cu privire la protecția mediului.

” În timp ce recunoaștem dreptul tinerilor la o ecologie echilibrată și sănătoasă… nu există nici un motiv pentru care să nu poată contribui pentru a se asigura că proiectul poate să devină o realitate” a declarat Alejano în nota explicativă a lui Bill.

Inițiativa prevede plantarea a cel puțin 175 de milioane de copaci noi în fiecare an, având un total de peste 525 de miliarde de arbori suplimentari. În conformitate cu proiectul de lege, Direcția Educației a țării este responsabilă de punerea în aplicare a noului proiect, în timp ce departamentele de mediu și agricultură vor furniza puieți și vor identifica zonele de plantare adecvate monitorizând totodată întregul progres de plantare al copacilor.

Alejano este de părere că acești copaci vor deveni moștenirea studenților pentru mediul înconjurător în generațiile viitoare. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *