De ce sa cumperi imprimante laser?

Multi dintre cei care lucreaza pe calculator si folosesc destul de des imprimanta, nu si-au pus niciodata intrebarea care este diferenta dintre o imprimanta inkjet si una laser. Astfel, exista persoane care nu cumpara imprimante laser nu pentru ca au un pret mai ridicat decat celelalte, ci pentru ca nu stiu care sunt numeroasele beneficii ale unui astfel de dispozitiv. In continuare sunt prezentate, pe scurt, cateva din cele mai importante caracteristici ale unei imprimante laser.

Principiul de functionare

Pentru a intelege modul de functionare, este necesar de punctat ca diferenta dintre toner si cerneala este starea de agregare. Tonerul este un praf, iar cerneala este lichida. Imprimantele clasice, inkjet, realizeaza imprimarea aruncand jeturi microscopice de cerneala prin intermediul unor orificii ce traverseaza continuu hartia de la dreapta la stanga. In schimb, imprimantele laser se folosesc de o raza laser pentru a reliaza imprimarea. Raza transpune imaginea pe un cilindru care atrage tonerul, urmand ca apoi sa fie distribuit pe foaia tiparita. Ulterior, foaia trece prin niste role speciale, cu rol in incalzirea si presarea tonerului.

Capacitatea de printare imprimante laser

Capacitatea de printare se masoara in pagini/minut, numar maxim de coli si capacitatea totala de memorie. Alegerea capacitatii se face in functie de cat de des va fi utilizata imprimanta. Pentru o utilizare medie, de exemplu, este suficienta o imprimanta laser care printeaza in jur de pagini pe minut, cu o capacitate de minimum 150 de coli.

Consumabilele fac diferenta

Cei care achizitioneaza o imprimanta laser trebuie sa stie ca mai important decat costul initial este costul necesar pentru asigurarea consumabilelor. Modul in care cartusele se incarca sau se inlocuiesc face cu adevarat diferenta dintre o imprimanta laser buna si o alegere neinspirata. Imprimantele laser au trecute la specificatii consumabilele cu care sunt compatibile, iar aceasta lista trebuie sa fie atent analizata, mai ales din punct de vedere al costurilor. Cu cat exista mai multe variante, cu atat mai bine. Un sfat: cel mai bine ar fi sa se aleaga o imprimanta laser produsa de un brand cunoscut, astfel se vor gasi mult mai usor consumabile. Pentru lista complete consumabilelor disponibile consultati site-ul www.e-barcode.ro

Functii suplimentare pentru un plus de utilitate

Cei care isi doresc mai mult decat o simpla imprimanta, au de ales intre numeroase modele de multifunctionale de ultima generatie. Astfel, pe langa functia principala de printare, acestea realizeaza si alte functii precum scanare, fax, copiere, alb negru sau color, in functie de necesitati si preferinte.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *