Cele mai interesante piste de biciclete din lume

Cum ar fi ca o tara sa aib piste de bicilete de-a lungul intregului sau teritoriu? Poate pentru tara noastra si infrastructura de la noi din tara, ar parea imposibil, ba chiar de domeniul SF-ului, dar de curand, Canada a reusit sa atinga aceasta performanta. Cea mai lunga pista destinata biciclistilor din lume, poarte denumirea de The Great Trail, avand, in total peste 24.000 kilometri. Dupa cum am spus si mai sus, aceasta pista parcurge intregul teritoriu al tarii. Topul este complet de piste ce se regasesc in tari precum Australia, Irlanda sau Japonia.

Mai jos va vom oferi cateva detalii despre cele mai interesante, lung si frumoase piste de biciclete din lume, acestea fiind asezate intr-o ordine aleatorie.

The Great Trail

Incepem cu cea mai mare pista din lume, despre care am mentionat deja si mai sus, respectiv pista denumita The Great Trail. In trecut, denumirea acesteia era de Trans-Canada. Constructia acesteia a inceput mai devreme de anul 1992, iar, in prezent a ajuns sa se intinda pe nu mai putin de 24.000 kilometri. Pista strabate toate zonele superbe ale Canadei, vorbind aici de tundra din nord-vest, de celebrul Vancouver sau de Toronto.

Cu siguranta ca fiecare impatimit al ciclismului si-ar dori sa strabata macar o data in viata The Great Trail

Great Western Greenway (Irlanda)

Urmatoarea pista ce merita mentionata in aceasta lista este Great Western Greenway, o pista ce se regaseste in Irlanda, avand o lungime de 42 de kilometri. Aceasta incepe din orasul Westport si se intinde pana in Achill.

Conform statisticilor, nu mai putin de 300 de persoane strabat aceasta pista zilnic, fie ca vorbim de biciclisti sau de oamenii care ies la o plimbare pe langa celebra pista. Costul total al acestei piste destinate bicilistilor a fost de 5.7 milioane de euro, iar de-a lungul sau, ne bucura cu peisaje incredibile.

Main River (Germania)

Main River este inca una din pistele de biciclete din Europa, ce isi merita locul in aceasta lista. Insumand 600 de kilometri, celebra pista strabate cele mai frumoase zone ale Germaniei, vorbind aici de biserici, zeci de hectare cu vita de vie, cateva castele medievale.

Din punct de vedere al constructiei, circa 90% din suprafata pistei este pavata, fiind suficient de mare pentru a circula cate doi bicilisti simultan, in paralel.

Shimanami Kaido (Japonia)

Schimbam putin continentul, si ajungem in Asia, acolo unde dam de probabil una dintre cele mai frumoase piste de biciclisti din lume, cu o infrastructura de top. Pe scurt, pista ii fereste pe amatorii de ciclism de traficul bara la bara inregistrat pe autostrada.

Lungimea acestei piste este de doar 70 de kilometri, aceasta unind orasul Onomichi de unele insule din apropierea orasului, iar, varianta de intoarcere ar fi reprezentata doar de autobuz sau barca, in cazul in care iti doresti sa parcurgi doar o portiune din intreaa pista.

Totodata, de-a lungul pistei gasesti nu mai putin de 14 agentii de unde poti inchiria biciclete.

Lake Constance (Austria, Elvetia, Germania)

Cei 260 de kilometri de pista ce inconjoara Lake Constance inconjoara nu mai putin de trei tari, si anume Germania, Elvetia si Austria. Chiar daca este un traseu ceva mai greu, unul montan destint hiking-ului, exista foarte multi ciclisti ce aleg sa parcurga aceasta pista, acestia bucurandu-se si de un peisaj extraordinar.

VeneTo (Italia)

Desigur ca si Italia, tara ce organizeaza celebrul tur al Italiei se mandreste cu una din cele mai frumoase piste de biciclete din lume. Pista denumita VeneTo incearca sa interconecteze zonele din apropierea celui mai mare si mai cunoscut rau din Italia, respectiv raul Po.

Avand o lungime totala de 632 de kilometri, pista VenTo leaga Torino de celebra Venetie, ajungand pana la Marea Adriatica si in Alpi.

Munda Biddi (Australia)

Pentru ciclistii impatimiti si de putin off-road, recomandarea noastra este Muna Biddi, fiind una din cele mai extravagante piste din Australia, insumand o lungime de aproximativ 1.000 kilometri. Pista strabate majoritatea frumusetilor tarii, cat si „salbaticia” din Australia, intinzandu-se de la Albany pana la Perth

Udaipur Bike Tour (India)

India se poate lauda si ea cu una din cele mai frumoase piste pentru biciclisti din lume, iar aceasta pista strabate de la orasul Karauli pana la Udaipur, fiind senzationala, cu niste peisaje foarte frumoase, avand ocazia de a vedea Badi Mahal, Palatul Udaipur cat si celebrele zone rurale din India. 90% din pista este pavata.

Route des Grands Crus (Franta)

Probabil multi dintre voi ati auzit de Burgundia, celebra zona din Franta ce este cunoscuta in intreaga lume pentru vita de vie. Acum, daca doriti sa vizitati si sa strabateti celebra Burgundie, tot ceea ce trebuie sa faceti este sa pedalati pe Route des Grands Curs. De altfel, odata ce veti strabate aceasta pista, pe langa celebra Burgundie, veti mai putea vede si celebrele sate din zona Frantei.

Asadar, mai sus aveti o lista cu unele din cele mai frumoase, interesante si lungi piste de biciclisti din lume, iar, daca veti avea ocazia sa vizitati vreuna din tarile de mai sus si sunteti printre impatimitii de ciclism, ar fi recomandat sa strabateti macar o portiune a vreuneia din pistele enumerate mai sus.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *